Explore Montenegro,  Lifestyle,  My Budva

Zašto je doček Nove godine u hotelu Palas posebna emocija?

Iako je za većinu ljudi novogodišnja i božićna praznična euforija završena jer su se vratili poslovnim obavezama i svakodnevnici, sigurna sam da su brojni i oni koji su odlaskom na godišnji odmor, zimovanje, putovanje u neku egzotičnu destinaciju, ili kroz bavljenje željenim aktivnostima, cijeli mjesec januar pretvorili u prazničnu bajku.

Iako spadam u one koji su se vratili poslu i svakodnevnim aktivnostima, i dalje sam sjajno raspoložena i pod snažnim utiskom divnih trenutaka koje sam doživjela tokom ovih praznika. U tekstu Moj grad Budva – heroj novogodišnjih praznika, najavila sam da ću po prvi put Novu godinu dočekati na radnom mjestu, s obzirom da kompanija „Budvanska rivijera“ u kojoj sam zaposlena, već deset i više godina organizuje novogodišnji doček u hotelu Palas u Petrovcu. Od kolega sam čula puno lijepih priča o samom programu i atmosferi, i zato sam znala da je preda mnom jedno interesantno i prijatno radno iskustvo. Ono što nisam znala je, da će petodnevni boravak u hotelu Palas u meni probuditi toliko lijepu emociju, dobro raspoloženje i nevjerovatnu energiju, da sam odlučila da ih pretočim u ovaj tekst, koji uopšte nisam planirala da pišem. 🙂

Međutim, pomislila sam da bi stvarno bilo šteta da vam slikom i riječju ne dočaram ambijent i atmosferu jednog od najatraktivnijih dočeka u Crnoj Gori i regionu. Ko zna, možda vas motivišem da u budućnosti i vi sebi priuštite slične trenutke koji se pamte za cijeli život.

„Pa po čemu se to Palas razlikuje od ostalih hotela?“, „Zbog čega si tako oduševljena došla iz Petrovca?“, samo su neka od pitanja mojih prijatelja, nakon što sam im ushićeno prepričavala sve što se u Palasu dešavalo. E pa dragi moji, sada ću i vama sve lijepo ispričati uz divne fotografije i po neki video snimak. 🙂

Zalasci sunca koji će vas svaki put iznova ostaviti bez daha…

Hotel Palas se nalazi u Petrovcu, malom primorskom mjestu, udaljenom 18 kilometara od Budve. Kao dijete često sam provodila ljetnji raspust kod tetke koja ima kuću u Petrovcu, tako da od malena gajim lijepe uspomene i simpatije za ovo mjesto na obali Jadranskog mora. Danas kao odrasla osoba, kad god sam u prilici, vrlo rado dolazim u Petrovac. Nekad poslovno, a nekad privatno. U oba slučaja, uvijek me iznova očaraju romantični zalasci sunca, gradska plaža, skrivena plaža Lučice, tvrđava Castello, Lazaret, pogled na ostrva Katič i Svetu Neđelju. Ima nešto posebno u ovom gradiću. Neki poseban mir koji osjetim, kad god ga posjetim.

Petrovac

Gradska plaža, Petrovac

Ostrva Katič i Sveta Neđelja

E pa u samom srcu ovog raja, nadomak obale mora, nalazi se jedan od najljepših hotela na Jadranu – hotel Palas. S obzirom da je Petrovac turističko mjesto čiji stanovnici uglavnom žive od ljetnje turističke sezone, hotel Palas sa svojom 171 smještajnom jedinicom, i zapošljavanjem dominantno domaće radne snage, predstavlja jednog od glavnih nosioca privrednog razvoja ovog malog mjesta. Izgrađen 1983. godine, hotel je u potpunosti renoviran 2011. godine. Obogaćen je novim hotelskim sadržijama i novim wellness & spa centrom. Kategorisan je sa 4+ zvjezdice.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja. Poslednja u nizu je nagrada globalne asocijacije „Worl Luxury Hotel Awards“ koju je hotel Palas dobio u kategoriji „Luxury Wedding Destination“. Ova nagrada, u svijetu poznata kao Oskar u hotelskoj industriji, svrstava hotel Palas u TOP 1 luksuznu destinaciju za vjenčanja i predstavlja vrhunac priznanja za visok kvalitet pružanja usluga u hotelijerstvu.

Imala bih još dosta toga da vam kažem o hotelu, ovo je samo tek mali dio. Ali, to su priče za neki od narednih postova. U međuvremenu možete posjetiti web stranicu www.hgbudvanskarivijera.com i pogledati detaljnije sve što vas interesuje o smještajnim kapacitetima i ostalim sadržajima hotela Palas. A ja se vraćam novogodišnjoj idili. 🙂

Pošto je hotel sezonskog karaktera – radi od aprila do oktobra ( 7 mjeseci ), specijalno za novogodišnje praznike na nekoliko dana ponovo otvara svoja vrata. Lijep i prijatan ambijent koji je inače karakterističan za Palas, poprima još ljepši izgled u novogodišnjem ruhu. Hotel se specijalno dekoriše za ovu priliku, i mogu vam reći, bez lažne skromnosti da zaista izgleda kao iz bajke.Već 30. decembra uveče, oko 20 časova, počinje novogodišnji program. U Aperitiv baru sa najljepšim pogledom na more i ostrva Katič i Svetu Neđelju, za sjajnu dobrodošlicu i uvod u veselje, zadužen je Nebojša Zloporubović – Zlopi.

Zlopi

Zlopi je muzičar iz Leskovca – prije svega jedan divan čovjek , a potom pravi maestro svog zanata. Njegova boja glasa uz strune gitare, pravi su melem za dušu i dobro raspoloženje. Uz sve to, reći ću vam i jedan fascinantan podatak. Zlopi već 23 godine, svakog ljeta (svake noći) nastupa u restoranu Pjaca na Slovenskoj plaži, hotelu koji se takođe nalazi u vlasništvu Budvanske rivijere. Tu je stekao veliku publiku koja se iz godine u godinu i dalje povećava. Zašto? Pa zato što se njegov obožavalac postaje već pri prvom slušanju. Tako je bilo i sa mnom, a i sa Ninom Lečić, koja je ove godine bila voditeljka novogodišnjeg programa u Palasu.

Ninu sam upoznala te večeri, i vrlo brzo smo našle zajednički jezik. Kad se nađu dvije ženske osobe sličnih pogleda na život, pa još rođene na isti dan, 15. maja…. – priči nije bilo kraja :). Zajedno smo uživale u Zlopijevom nastupu, pričale o predstojećem novogodišnjem programu, a pomalo i đuskale.

Nina i ja 🙂

Nina je po prvi put ove godine odsjela u Palasu. Kaže da je čula sve najljepše o hotelu, ali da tek, kada ga je i sama doživjela, zaista se uvjerila da je Palas jedan od najboljih hotela u kojima je bila. „Nekako su svi ljubazni, ove divne žene koje nas poslužuju, toliko su mile i srdačne, imam osjećaj kao da ih sve znam oduvijek. Zaista je gostoprimstvo na viskom nivou. Pa ova divna terasa, zalazak sunca….šetnja pored mora u Petrovcu – odmor za oči i dušu..“ samo su neki od Nininih komentara tokom petodnevnog boravka u hotelu Palas. Hvala Nina!

Ja moram da dodam da smo i mi oduševljeni tvojom vedrom i dragom pojavom, profesionalizmom na sceni, a o tvojoj ljepoti je suvišan svaki komentar…Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa tobom!

Divna Nina na sceni

I već te prve večeri (30. decembra) u Aperitiv baru se osjećala sjajna energija. Dobra muzika, veseli i raspjevani gosti, promocije vina i naše ljubazne domaćice obučene u posebne svečane uniforme skrojene u duhu narodne nošnje…

U Palasu jednostavno nema mjesta za neraspoloženje. Zlopijeve svirke su osim za goste hotela otvorene i za javnost, tako da hotel i u ovom dijelu pokazuje svoju toplinu i gostoljubivost.

https://www.youtube.com/watch?v=MxD_3OBVyvw

Narednog dana, 31. decembra, u hotelu se osjeća novogodišnja euforija od ranih sati. Gosti pristižu sa raznih strana. Neki već godinama čekaju Novu godinu u Palasu, a nekima je prvi put. Ima ih svih generacija. A ima i onih najmlađih i najslađih. Hotel Palas je posebno ponosan na dječiji novogodišnji program koji se organizuje u saradnji sa profesionalnim animatorima. Naš Aleksandar Vuković, sa svojim timom je ove godine bio na visini zadatka, pa su djeca uživala u igri tokom dana, ali i uveče, kada je uz svečanu večeru za njih takođe organizovan i večernji program.

Sala za djecu – večernji program

Od 16 časova, u Aperitiv baru krenuo je i Zlopi sa pjesmom. Kako je noć padala tako je raspoloženje raslo. Poslednje pripreme u centralnoj sali gdje se održava novogodišnji program bile su pri kraju.

A sala izgleda veličanstveno. Već na prvi pogled osvaja i one sa najistančanijim ukusom. Gosti počinju da ulaze od 21 čas. Svi maksimalno dotjerani, uzbuđeni, a prije svega nasmijani. Djeca odlaze u salu koja je njima namijenjena. I oni su obukli svečanu garderobu, pa im je Alex organizovao fotografisanje pored jelke. Njihove sreće da ih samo vidite. 🙂

Namladji spremni za doček Nove 2017. godine 🙂

A ja sam radila i uživala u svim ovim prizorima. Raduje me kad vidim sva ta zadovoljna lica gostiju, koje možete čuti kako između sebe komentarišu da je hotel lijepo dekorisan, osobolje ljubazno. Da Zlopi lijepo pjeva i da je hrana izvrsna…Kako jednostvano uživaju svim srcem u Palasu….Pa ima li veće nagrade za uloženi rad i trud?

U novogodišnjoj noći nastupili su Dragana Mirković i Sergej Ćetković uz orkestar Aleksandra Ace Sofronijevića. Voditeljka programa bila je Nina Lečić. Sergej Ćetković, iako poznat po baladama, itekako je sjajno raspoložen u ovakvim prilikama, pa je i ove noći briljirao na sceni. U Palasu je čest gost, publika ga obožava, a i on kaže da se ovdje osjeća sjajno.

Sergejevi najsladji obožavaoci 🙂

Draganu Mirković sam po prvi put imala priliku da slušam uživo. Ono što me najprije oduševilo kod nje jeste njena priroda – mila, blagorodna, nasmijana. Raspoložena za intervjue i fotografisanje. Ovim poslom se bavi već 30 godina, a i dalje ga voli istim žarom. To se osjeća u načinu na koji pjeva, u njenoj energiji koju prenosi na publiku. Cijeli Palas je bio na nogama. Nisam ni znala da toliko njenih pjesama svi znamo. 🙂

Atmosfera je bila fenomenalna. U nekom momentu Dragana je na scenu pozvala Sergeja Ćetkovića, da otpjevaju jednu pjesmu u duetu. Publika je ovacijama iskazala beskrajno oduševljenje kada su krenuli prvi taktovi pjesme “Ivanova korita”. Salom se orila pjesma, igra, smijeh, zdravice, ples…Jednom riječju, Nova godina nije mogla bolje da počne. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=QbVnVefZN94&t=63s

Osim Sergeja i Dragane, publiku je do ranih jutarnjih sati na noge držao odlični orkestar Ace Sofronijevića. Momci u čijem sastavu je i jedna dama, su daleko od običnog i prosječnog orkestra. Oni sviraju, pjevaju, plešu, zabavljaju, izvode neobične performanse…Pa to je da ne vjerujete 🙂 . Ne skidaju vam osmjeh sa lica i zaboravite da je 5 ujutro i da bi možda trebali ići da spavate.

https://www.youtube.com/watch?v=69s8lRM7who&feature=youtu.be

A ja sam te noći vrlo mala spavala…Znate ono kad vam je toliko lijepo na javi, pa jedva čekate da se probudite i da nastavite da u tom lijepom uživate…E pa taj osjećaj. 🙂

Ništa bez novogodišnjeg selfija 🙂

A sjutra cijelog dana gdje god se okrenete, čujete kako ljudi prepričavaju novogodišnju noć. Još pjevuše pjesme od prethodne noći. Nema ko se nije lijepo proveo.

Ni 1. januara nema stajanja. Sunčano vrijeme izmamilo je mnoge da na terasi hotela uživaju u jutarnjoj kafi. Neki gosti su prošetali pored mora, a neki su odmor potražili na bazenu i wellness centru. Djeca su se zabavljala u igraonici. A od 16h Zlopi nas je ponovo sve okupio u Aperitiv baru, gdje je žurka nastavljena.


Repriza dočeka protekla je takođe u odličnoj atmosferi. Dragani Mirković se na sceni pridružio popularni pop pjevač Petar Grašo.

Petar Grašo

I Petar i Dragana su po prvi put boravili i pjevali u Palasu. Dragana je oduševljena. Toliko je pjevala iz dubine duše, da je izgubila pojam o vremenu. U par navrata morali da je podsjećamo da je kraj i da nakon nje treba da nastupi Petar Grašo :). Te večeri za njenim stolom mogli ste primjetiti i muzičku pop zvijezdu Eminu Jahović, koja je kao gošća uživala u dobroj zabavi.

Prijateljice: Emina i Dragana

I Petar Grašo je bio sjajan. Kaže da nikad nije pjevao pred publikom koja mu je tako blizu i da nikada nije doživio da pjeva u ranim jutarnjim satima pred publikom koja je toliko raspoložena, kao da je 8 uveče, a ne 3 izjutra. 🙂 Ali to je Palas, drugačiji i jedinstven po svemu.

Petar Grašo na sceni..

Kad smo već kod jedinstvenosti, ne smijem a da ne pomenem još nešto po čemu ćete pamtiti praznike u hotelu Palas. U pitanju je hrana. Moja draga koleginica Ivana Vuksanović, majstor za food & beverage, bi vam do detalja objasnila novogodišnji meni, ali ono što ja mogu da vam kažem, a i po onome što sam čula od mnogih gostiju, jeste da je hrana u hotelu Palas bila izvanredna. Od svečane večere, tokom sve tri noći do švedskog stola za doručak i ručak. Bilo je tu svega, od tradicionalnih domaćih do modernih i prefinjenih gastro specijaliteta. Moj favorit je bila pačetina sa salatom od rukole, manga i susama i paštetom od divljači, kao i čokoladni cheesecake sa prelivom od borovnica. Pa i sada dok ovo pišem čini mi se da ponovo mogu da osjetim i doživim sve te fenomenalne ukuse….

Moj favorit – pačetina sa salatom od rukole, manga i susama i paštetom od divljači
Čokoladni cheesecake sa prelivom od borovnice

2. Januar je rezervisan za Paštrovsko veče. Osim gostiju koji borave u hotelu, ove noći u Palasu možete da vidite puno lokalnog stanovništva ali i gostiju iz ostalih gradova Crne Gore. Specijalno za ovu priliku serviran je  mediteranski meni sa domaćim specijalitetima, a i sala je posebno dekorisana.

Lokalni specijaliteti
Sala spremna za Paštovsko veče..

Te večeri, uz Petra Graša nastupala je šarmantna Danijela Martinović. Svima je poznato da su Petar i Danijela u dugogodišnjoj vezi, a kako su nam sami rekli, još nikada se nije desilo da zajedno nastupaju. Opet ta posebnost hotela Palas. 🙂 Ipak smo ostali uskraćeni za njihov duet uživo, ali pošto su bili odlični na sceni, ovoga puta im opraštamo. 🙂

Danijela Martinović i Petar Grašo

Publiku su iznenadile i oduševile članice grupe “Frajle”, koje su bile naše gošće 1. i 2. januara. Atmosfera u Palasu je i njih inspirisala da izađu na scenu i otpjevaju  nekoliko pjesama. Pri jednom izvođenju pridružila im se i voditeljka Nina Lečić, koja je tokom sve tri noći pokazala veliki talenat za pjevanje.

Frajle

https://www.youtube.com/watch?v=SZMe-uJ2j0w

https://www.youtube.com/watch?v=okgqdQT-raQ

Kao šlag na torti, i naš Zlopi je zapjevao sa Danijelom pjesmu „Ovako ne mogu dalje“, duet koji je Danijela snimila sa jednim od najboljih kantautora Balkana, pokojnim Kemalom Montenom.

https://www.youtube.com/watch?v=4nxzGmlXPIA

U publici je te noći kao gost bio prisutan Aca Lukas, a i ova noć je protekla u odličnim ritmovima orkestra Ace Sofornijevića, i trajala do ranih jutarnjih sati.

Aca Lukas
Orkestar Ace Sofronijevića

Dio atmosfere iz hotela Palas tokom svih dana trajanja programa, mogli ste da pratite putem facebooka, instagrama i twittera – na zvaničnim nalozima kompanije Budvanska rivijera. I u ovom segmentu kompanija drži korak sa savremenim trendovima, i na raspolaganju vam je za sva pitanja i informacije.

https://www.instagram.com/p/BOs4sQ7l-2t/?taken-by=hg.budvanska.rivijera


Osvanuo je i 3. januar. Za neke goste, to je bio dan odlaska, a za neke još jedan lijepo proveden dan u Palasu. A i noć, s obzirom da je od 20 sati u Aperitiv baru ponovo pjevao Zlopi.

https://www.youtube.com/watch?v=h3M-ECE_Yvc

Neko će reći da je možda pet dana svakodnevnog programa mnogo, ali vrijeme u Palasu jednostvano proleti. Znate onu izreku „Sa nekim gubite vrijeme, a sa nekim pojam o vremenu“ – u Palasu nećete brojati ni minute i ni sate, već skupljati i čuvati u srcu svaki provedeni trenutak. A kući ćete otići zadovoljni i srećni. I to će vam se na licu vidjeti, kao što se vidjelo meni kada sam se vratila u Budvu. A kako i ne bi, kada radim posao koji volim, sa divnim kolegama pa još u ambijentu i atmosferi Palasa. Blagoslov kakav se samo poželjeti može. Hvala!

Dio tima 🙂

Za kraj – nije kliše, zaista čestitam svim kolegama koji su bili dio organizacije novogodišnjeg dočeka u Palasu, na čelu sa izvršnom direktoricom Budvanske rivijere, Katarinom Kažanegrom. Kao neko ko je po prvi put učestvovao u ovakvom projektu, rekla bih da je svako od kolega ali i drugih poslovnih saradnika dao maksimalan doprinos u svom dijelu posla. Gosti su to prepoznali, i puni utisaka sa osmijehom na licu napustili hotel. Najveći pokazatelj za ovo što govorim, jeste činjenica da, svake godine za novogodišnje praznike u hotel Palas dolazi veliki broj “starih” gostiju. Kako mi reče jedna gošća “Ne bih mijenjala Palas ni za jedno mjesto na svijetu. Ovdje se osjećam kao kod kuće!”. I šta bih ja tu više dodala….

Eto, nadam se  da sam uspjela da vam dočaram barem dio emocije koju sa sobom nosi doček Nove godine u Palasu. Meni se ovaj hotel oduvijek dopadao – boravila sam u njemu više puta raznim povodima, i uvijek mi je bilo lijepo. Međutim, poslije dočeka Nove godine, hotel Palas mi je zauvijek  “ukrao” dio srca i potpuno me očarao svojom toplinom, ljepotom i gostoprimstvom.

U nastavku možete pogledati još interesantnih momenata koje je foto aparatom zabilježio naš fotograf, Stevo Popović. Naravno, sve će vam to ljepše izgledati, ako jednom  i sami doživite. Što reče moja drugarica Dragana “Ovo zaista vrijedi svaku paru”. Imate nešto manje od godinu dana da razmislite o tome . 🙂

Intervju za Pink M televiziju – Dragana Mirković, Božo Dobriša
Divna Nina Lečić
Raspoložene “Frajle”
Gordana Sarić, profesorica francuskog jezika i pjesnikinja, već deset i više godina je gost hotela Palas za vrijeme novogodišnjih praznika. Prisutnim gostima osim stihova uvijek govori koliko voli ovo mjesto. Kaže da je zaljubljena u Palas!
Dječija žurka 🙂

Koleginice 🙂
Danijela Martinović
Petar Grašo
Prijateljize iz ZAD-a Budva

 

Dragana Mirković sa najmlađim obožavaocima

Nina Lečič i Petar Grašo
Danijela & Zlopi
Djeca ga obožavaju – Sergej Četković
Selfie pred izlazak na scenu – Petar Grašo i ja
Volim ovaj pogled….
Ples i osmijeh – Zlopi i ja
Popodnevna atmosfera u Aperitiv baru. Sa mojim prijateljicama, Milicom i Tamarom
Sa mojom divnom prijateljicom Sladjom. Nas dvije se ne gledamo često, ali zato jedna drugoj non stop šaljemo pozitivnu energiju. P.s Sladja je manekenka i foto model i nije u drugom stanju kao što je izgleda na fotografiji 🙂
Hotel Palas je karakterističan i po velikim ogledalima, što pripadnice ljepšeg pola često koriste za fotografisanje. Ne zaostajem ni ja 🙂
Dragana Mirković – Bilo je zadovoljstvo sa njom saradjivati
Najbolji orkestar ikad 🙂
Aperitiv bar hotela Palas – predivan kutak… pa još kada goste zabavlja Zlopi, uživanju nema kraja…
Ogledala su toliko su lijepa da im je teško odoljeti. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + eight =