Lifestyle

UKLANJANJE BORA BOTOKSOM – DA! EVO I ZAŠTO

Za ovih godinu i po dana koliko postoji moj blog, pisala sam o brojnim životnim temama, sa željom i ciljem da svojim razmišljanjima i iskustvom pomognem čitaocima u raznim situacijama. Tako mi se već dugo vremena mota po glavi da napišem i blog post na temu estetske hirurgije i estetskih korekcija koje odavno više nisu tabu tema, a koje opet veoma zanimaju i žene i muškarce.

Ja sam vam jedna od onih koja je srećna što estetska hirurgija postoji, jer smatram da njena primjena sa mjerom i ukusom može da usreći svakog čovjeka, a posebno nas žene! 🙂 Nažalost, svjedoci smo brojnim pretjerivanjima i neukusu u ovoj oblasti, pa su ljudi dosta skeptični kada se pomene ova tema. Ja sam lično iskusila estetsku hirurgiju i neke neinvazivne metode estetskih korekcija, pa ovim blog postom želim da ohrabrim sve čitaoce koji još uvijek razmišljaju da li da se podvrgnu istima ili ne.

Konkretno, u ovom blog postu prenijuću vam svoje iskustvo vezano za uklanjanje bora na licu botoksom, jednim od najpopularnijih antiage tretmana. Preparati botoksa izvanredno su efikasni za uklanjanje bora između očiju i na čelu kao i uklanjanje bora oko očiju koje se javljaju pri smijehu i jakoj mimici lica. Upravo takvo je i moje lice – bore smijalice jesu moj zaštitini znak, ali kako godine odmiču, one postaju dublje i šire se po cijelom licu. S obzirom da se bavim javnim poslom, kao i da sam lično sam veliki esteta, odlučila sam da borama kažem STOP! Zato već tri godine koristim botoks i mogu vam reći da sam efektima izuzetno zadovoljna. Lice izgleda mlađe, a pritom, što je veoma važno  nikada nisam imala bilo kakve  komplikacije.

Nedavno sam tretman uklanjanja bora botoksom uradila u GP Contour-u u Podgorici, savremenom estetskom centru za (nehirurško) oblikovanje tijela i njegu lica, kod doktora Miloša Gačevića, specijaliste za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Doktor Gačević dolazi minimum jednom mjesečno u GP Contour, pa sam unaprijed rezervisala svoj termin.

Nakon što me Sanja, divna dama iz GP Contour-a ljubazno dočekala i primila, ubrzo je došao i moj red. Prvo sam porazgovarala sa doktorom Gačevićem i objasnila mu da želim da uradim tretman uklanjanja bora oko očiju, zatim na čelu kao i boru zvanu “mrštim se često :)” Straha nije bilo, iako iskreno, ne volim da vidim iglu. 🙂 Prvo je na lice nanijeta anestezija, a nakon desetak minuta, djelovi lica gdje se ubrizgava botoks, su dezinfikovani.

Nanošenje anestezije

Zatim je počeo i sam tretman koji je trajao negdje oko 5 minuta kao što možete pogledati u ovom video snimku:

https://www.youtube.com/watch?v=BJE53GY2Fzg&lc=z13wuboyswquz1p0o23uepxx4ofntvwrk04

Nadam se da ste odgledali video od početka do kraja, a ja vam nakon tretmana mogu reći sledeće: uopšte nije boljelo a dr Gačević zaista ima „laku ruku“ što bi se narodski reklo. Lice bude malko crveno i natečeno, na nekim djelovima možda i malo modro, ali to sve prođe kroz nekoliko sati. Ono što je važno da znate, da sledeća dva dana nakon tretmana, ne bi trebali da radite neki drugi tretman za lice, kao i da ne posežete za nekom teškom fizičkom aktivnošću gdje bi se vaše lice naprezalo.

Odmah nakon tretmana.

Botoks, počinje da djeluje odmah, a prvi rezultati su vidljivi kroz dva-tri dana. Dejstvo botoksa traje otprilike šest mjeseci.

Efekat – prije i poslije 3 dana

Veliki strah od primjene preparata na bazi botoksa u našoj zemlji je potpuno neopravdan posebno kad se ima u vidu kakav efekat se dobija, kako u liječenju određenih oboljenja, tako i u estetske svrhe, sa izuzetno rijetkim komplikacijama, koje se uglavnom javljaju kod primjene većih doza u medicinske svrhe. Kao što doktor Gačević reče “Svaki lijek je i lijek i otrov, u zavisnosti od toga da li ga pravilno koristite.” U ovom slučaju, pravilno znači u propisanim mjerama.

Zato drage moje dame, ali i džentlmeni, ako ste se do sada dvoumili da li da koristite botoks ili ne, moja preporuka je DA! Evo i zašto:

  • Najefikasniji tretman za uklanjanje bora koje nastaju jakom mimikom (botoks privremeno blokira receptore  nerava koji pokreću mišiće lica, tako sprečava njihovu kontrakciju i mimiku koja pravi bore),
  •  Tretman nije bolan, na lice se maže anesteziona krema,
  •  Ukoliko se koristi u  propisanoj mjeri, lice izgleda prirodno a osmijeh postaje ljepši,
  •  Obično nema komplikacija nakon tretmana – veći problemi mogu da nastanu usljed nestručne primjene ili upotrebe   neregistrovane supstance sumnjivog porijekla. Zato, tražite da vam u  ordinaciji pokažu originalno pakovanje  preparata, kao što je meni pokazao doktor Gačević.

Doktor Gačević je potpuno zadobio moje povjerenje, i zato vam ga istinski preporučujem! U GP Contour opet dolazi već 28. jula,  pa svoj tretman možete zakazati putem telefona: 067 461 036. Cijena tretmana iznosi 250 eura – ukoliko se kao ja odlučite da radite cijelo čelo i dio oko očiju, a ukoliko radite samo čelo, cijena je 150 eura. Doza koja se ubrizgava za ovaj novac je propisana doza botoksa, nakon koje lice izgleda potpuno prirodno. Doktor Gačević koristi botoks – Dysport.

Takođe preporučujem da posjetite facebook stranicu GP Contoura ili ih zapratite na instagramu @gp_contour_podgorica. U toku su odlični popusti na razne beauty tretmane, od kojih bih posebno izdvojila MED2CONTOUR – tretman oblikovanja tijela uz pomoć jedinstvene ultrazvučne tehnologije i novog koncepta limfne drenaže, kojim se postiže uklanjanje masnih naslaga i celulita, kao i zatezanje i učvršćivanje kože.

A kao prava ljetnja poslastica je nagradna igra GP Contour-a koja počinje 15. jula, a u okviru koje pobjednik dobija besplatan tretman popunjavanja bora ili usana jednim kubikom hijaluronskog filera. Zato, trk na instagram i facebook stranicu GP Contour-a – SREĆNO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =