Business,  Lifestyle

PRO PR 2018. – Konferencija koja se ne propušta!

Prvi dani proljeća, na mene, kao i svake godine, utiču jako pozitivno, kako u profesionalnom tako i privatnom smislu. Radujem se novim poslovnim izazovima, brojnim lijepim događajima i  konferencijama koje ću ove godine posjetiti. Oni koji prate moj rad na blogu i društvenim mrežama, znaju koliko volim stručne konferencije. Smatram da su one sjajna platforma za usavršavanje i napredovanje, kao i nezaobilazni networking koji u poslovnom svijetu život znači. Kontakti koje ostvarujemo su naše blago, naša sigurnost, naš sledeći posao, naša budućnost.

Upravo je i moto konferencije o kojoj ću vam pisati u ovom blog postu – NETWORKING IN MOTION. Riječ je o PRO PR konferenciji koju organizuje Agencija za komunikacijski menadžment Apriori World iz Zagreba, na čelu sa sjajnim profesionalcima Danijelom Koletićem i Tatjanom Novak. Ove divne ljude sam upoznala na 14. PRO PR konferenciji, koja je održana prije dvije godine u hotelu Splendid u Bečićima. Moje utiske sa tog fenomenalnog događaja možete pročitati na ovom linku.

PRO PR 2016.

I ove godine, cijeli tim Apriori World-a se potrudio da 16. izdanje PRO PR konferencije koja će se održati od 11. do 14. aprila u hotelu Mona na Zlatiboru, bude prava poslastica za više od 200 učesnika koliko se očekuje na samom događaju. Tokom trodnevnog programa biće održano 14 predavanja i 3 panel diskusije regionalnih i svjetskih komunikacijskih stručnjaka.

Ono što će mene posebno zanimati da čujem jeste predavanje uglednog britanskog stručnjaka, Francisa Inghama, generalnog direktora PRCA-e i izvršnog direktora ICCO-a, koji će govoriti o transformaciji odnosa s javnošću i novim trendovima iz ove oblasti. Sigurna sam da će mi jako interesantno biti i predavanje Olge Podoinitsyne, članice Uprave VTB Grupe, Igora Ćutuka iz Hrvatske Radio Televizije (HRT), Sabrine Povšič Štimec iz RTV Slovenije. Ovo je samo djelić programa koji je meni na prvi pogled privukao pažnju, a sigurna sam da će i ostali eminentni predavači poput Biagio Carrana iz Italije, Robyn de Villiers iz Južne Afrike, Tonia Tomašeka iz Slovenije, Borislava Miljanovića iz Srbije, Sophie Brendel iz Velike Britanije, Sean Gardnera iz SAD-a i mnogih drugih, biti jednako atraktivni, poučni i zanimljivi. Cijeli program konferencije možete pogledati na ovom linku.

Na panel diskusiji o radijskom novinarstvu i odnosima s javnošću učestvovaće direktor komunikacija sa britanskog televizijskog giganta BBC, John Shield, a sa nestrpljenjenm očekujem i panel diskusiju na kojoj će učestvovati  moja draga koleginica iz Crne Gore, Jelena Pavićević. 

Još jedna divna dama i profesionalac u svom poslu iz Crne Gore, Nina Redžepagić, zajedno sa koleginicama iz Srbije, Natašom Jovanović i Marijom Beslać, učestvovaće u sesiji o internim komunikacijama.


U sklopu konferencije održaće se i dodjela nagrada PROPR Awards za 23 ovogodišnja dobitnika kao i dobitnike prestižnih priznanja u kategorijama Vision City, Vision Manager i PRO PR Infigo Award.

Vision City i Vision Manager dodjeljuju se gradu, odnosno menadžeru iz zemlje domaćina PRO PR konferencije, te su stoga ovogodišnji dobitnici u spomenutim kategorijama Grad Novi Sad i Andrej Jovanović, generalni direktor kompanije „Moji brendovi“. Vision City priznanje se dodjeljuje gradu čije rukovodstvo je prepoznalo važnost kontinuiranog upravljanja komunikacija u svrhu ostvarivanja pozitivnog imidža i publiciteta i u inostranstvu, dok je  priznanje Vision Manager namijenjeno menadžeru u zemlji domaćinu koji razumije važnost profesije odnosa s javnošću za potrebe brendiranja, marketinga i promocije svojih proizvoda i usluga u zemlji i inozemstvu.

Prošle godine, utemeljeno je i posebno priznanje PRO PR Infigo Award koje dodjeljuje predsjednik organizacijskog odbora, Danijel Koletić, a namijenjeno je pojedincu koji je na poseban način doprinio razvoju komunikacijske industrije. Ovogodišnja dobitnica ovog prestižnog priznanja je Marija Vićić, direktorica korporativnih komunikacija I&F McCann grupe.

Za sve zainteresovane koji žele učestvovati na PRO PR konferenciji, cijena kotizacije do 25. marta iznosi 525 eura, a nakon tog datuma 575 eura. U cijenu su uključeni: smještaj u hotelu Mona (4*) na bazi punog pansiona, sva predavanja i panel diskusije, turističko razgledavanje, svečana večera povodom dodjele priznanja PRO PR Awards-a i učestvovanje u drugim sadržajima predviđenog programa. Detaljnije informacije možete potražiti na zvaničnom sajtu konferencije: www.pro-pr.com, putem emaila: propr@aprioriworld.com, ili broja telefona: +385 1 3099 526.

I na kraju, uvijek imajte u vidu, da je ulaganje u ljude i njihovo znanje osnovna pretpostavka razvoja svakog društva. Bez osposobljenih i obrazovanih ljudi nema ekonomskog razvoja bilo koje zemlje. Zato ulažite u sebe, usavršavajte se, idite na stručne konferencije, seminare, obuke. Jer, kao što davno reče Aristotel “Formalno obrazovanje će vam omogućiti normalan život. Samostalno obrazovanje će vam donijeti bogatstvo.”

Vidimo se na Zlatiboru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − 4 =