Lifestyle

Muško ženski pogled na svijet – NOVA GODINA

img_4250

Ovih dana prosto je nemoguće ne pomenuti božićne i novogodišnje praznike koji nam predstoje. Dok neki uživaju u prazničnoj euforiji druge nervira svakodnevno ispitivanje „Gdje ćeš za Novu“ i slično.. Kolega Matt i ja u tekstu koji slijedi iznosimo tipične muške i ženske stavove, koji se na ovu temu zaista razlikuju. 🙂

Matt

Božić je za samo par dana, a od Nove godine nas bliži nešto više od tjedan dana. Vjerujem da su svi već pomalo ludi od pitanja: “Gdje ćeš za Novu?”. No iako nas sve to lagano izluđuje, nemojte biti ljuti, nego se nasmijte i recite sugovorniku da se još premišljate da vas pusti na miru. Te proslave Nove godine su postale jako “in” i odjednom je postalo vrlo bitno na kojoj ćeš proslavi biti, a da ne spominjem da je postalo i vrlo bitno kako ćeš se obući za tu prigodu.

1-35g9qpurhpfpj_unri99dw

Sada će opet ispasti da sam ja neki kontra, ali ja ne planiram nešto puno gdje ću tada biti. Ono što znam je da mi ne pada na pamet da dajem neke posebne novce samo za tu večeru koja po meni nije ništa drugo nego malo bolji izlazak van. A i svi izlasci van koji su bili planirani nisi bili nešto posebno. Uvijek je sve ispalo najbolje kada je sve bilo spontano. A pošto i Nova godina pada na vikend, stvarno neće biti neke specijalne razlike. Piće, hrana i dočekaš jutro.

1-qbt7vtt9ss_xhiixet8bsg

Na tržištu ponuda raznih slavlja, stvarno se može pronaći svašta. Od nekih velikih i ušminkanih zabava, pa sve do malih intimnih na koji može doći samo mali broj ljudi. Opet kažem, draže mi je malo prošetati i ako ima prilike, zbuksati se u koji birc, popiti koje pivo i ako atmosfera nije nešto posebno, promijeniti lokaciju. Ovako kada platiš, nije ti baš za promjenu lokacije jer ipak veže te neka obveza.

Ali na kraju krajeva, opet je sasvim svejedno gdje si. Bitno je da oko sebe imaš dobru ekipu, drage prijatelje i ljude s kojima se možeš opustiti, biti svoj i dobro nasmijati. Mislim da nam svima generalno nedostaje više humora, pa mislim da će to i biti jedna od mojih želja, da u sljedećoj godini svi budemo opušteniji s više smisla za humor i sarkazam.

img_4256

Jelena

E ja sam vam od onih koji obožavaju božićne i novogodišnje praznike. Tipično žensko, znam. 🙂 Moja praznična euforija počinje 1. decembra, i završava 10. januara. Nekako najmanje razmišljam gdje ću provesti samu novogodišnju noć. Više me ispunjava sama priprema i raspoloženje tokom ovih mjesec dana. Zašto?

Smatram da su blagi dani, kako često nazivamo predstojeće praznike, izuzetno dobrodošli u životu svakog čovjeka, i to iz više razloga:

• Toliko smo tokom godine u obavezama, da pojedini, čini mi se da nije praznika, nikad ne bi podigli ručnu, i rekli „Ček, želim da se opustim i provedem vrijeme sa porodicom i voljenim osoboma”. A ima li vrijednijih momenata u životu svakog pojedinca? Neko će reći da mu ne treba Nova godina da bi proveo vrijeme sa najbližima, ali nažalost svjedoci smo da nas baš praznici podsjete koliko jurimo i žurimo i koliko ne stižemo da se posvetimo najdragocjenijim životnim vrijednostima.

• Praznici su vrijeme praštanja i darivanja. Topla i vesela praznična atmosfera omekša ljude i nekako po difoltu pljušte pomirenja, čestitke, pokloni. Gradovi vrve od raznoraznih dešavanja: humanitarnih događaja, koncerata, donatorskih večeri, novogodišnjih bazara…To mi se sviđa i zato živjeli praznici!

img_4251

• Ne mogu a da i u ovim prazničnim danima ne spomenem posao. Praštajte 🙂 Pune radnje, popusti, raznovrsna ponuda donose korist svima: i poslodavcima i mušterijama. Svi zadovoljni! 🙂 A kako živim u primorskom mjestu gdje se već godinama organizuje spektakularan doček Nove godine, drago mi je da moji sugrađani koji žive od turizma i ugostiteljstva imaju priliku da za vrijeme novogodišnjih praznika lijepo zarade.

img_4248

• Novogodišnje ukrašavanje radnog i životnog prostora. Gradova. Izloga radnji. Dvorišta. Sve sija. A meni oči uživaju. Ukrasi prenose neku živost i pozitivnu energiju. Da li se slažete? 🙂

img_4247

• Odbrojavanje 10,9,8,7….. prosto obožavam – dijete u meni nekida neće odrasti :). Volim vatromet, volim da vidim nasmijana i srećna lica ljudi, koji barem za trenutak zaborave na sve probleme i nedaće i odluče da sa novom nadom i optimizmom uplove u još jednu godinu.

img_4255

Zato vam svima želim da na svoj način provedete predstojeće praznike, opustite se i uživate u svim čarolijama koje oni sa sobom nose. Vi koji radite (kao što ću ja raditi), želim vam srećan i uspješan rad, pa na odmor poslije praznika! 🙂 Živjeli!

novagodina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =