Explore Montenegro,  Lifestyle,  Travel

Hotel Emerald – luksuz i komfor za one sa istančanim ukusom.

Da li znate šta je emerald?

„Engleski naziv za smaragd, zeleni kamen. Ljepotu ovog kamena cijenili su egipatski faraoni kao „Kleopatrin kamen“. U plemenu Inka smatran je “svetim kamenom”. U indijskim svetim pismima naznačeno je da donosi sreću i blagostanje. U hrišćanskom svijetu to je apostolski kamen koji se spominje u Bibliji. Cijenjen je crkveni dragulj kojeg ćete naći na mnogim relikvijama. Krasi krune svih kraljevskih i carskih dinastija. Još od Kleopatre upotrebljava se za najvrijedniji nakit. U novije vrijeme vrlo često stvaraju se umjetni kristali hidrotermalnim postupkom, gdje se bezbojnom berilu dodavaju čarobne boje.”

Hotel Emerald sa potpunim pravom nosi ime smaragda. U to sam se i lično uvjerila nakon nedavne posjete ovom novootvorenom hotelu u Ulcinju za vrijeme Southern Soul Festivala. Skoro sam u tekstu „Uživanje u ljetu” spomenula koliko volim ulcinjsku Veliku plažu i Adu Bojanu.

Velika plaža Ulcinj

Sada sam konačno pronašla i luksuzno mjesto, koje će mi nakon uživanja u sunčanju i kupanju, pružiti pravi komfor i odmor, uz izuzetnu kuhinju, ljubazno osoblje i prijatan cjelokupni ambijent.

Hotel Emerald

Porodični biznis mlade Sanre Dacić, koja sa svojim suprugom upravlja hotelom, početak je jedne lijepe ugostiteljske priče, koja će na pravi način osvježiti turističku ponudu Ulcinja. Hotel se nalazi u blizini Velike plaže, odmah uz magistralu nakon skretanja za plažu „Copacabana” i moj omiljeni kite surf club „Dolcinium”.

Pored  hotela je i katolička crkva Svetog Marka, koja je osim svoje izvanredne ljepote, karakteristična i po tome, što se u ljetnjim mjesecima u njoj služi misa na nekoliko svjetskih jezika.

Crkva Svetog Marka, Ulcinj
Prilaz crkvi Svetog Marka, Ulcinj

Hotel ima 28 soba: 10 dvokrevetnih, 10 dvosobnih apartamana i 8 studio apartmana. Sestra Tamara, moj vjerni pratilac na putvanjima, i ja, smjestile smo se u studio apartman. Kako je hotel tek počeo sa radom, mi smo bile prve gošće ovog lijepog apartmana u kojem sve miriše na novo.

Naš studio apartman 🙂

Sanra nam je objasnila da su prilikom opremanja hotela uložena velika sredstva – „Nije se štedjelo za kupovinu posteljine i zavjesa od najfinijih materijala, kao ni za namještaj, rasvjetu i ostalo.” I zaista, ne možete da ne primjetite luksuz u svakom dijelu hotela.

Foto: Hotel Emerald
Foto: Hotel Emerald
Foto: Hotel Emerald
Foto: Hotel Emerald
Foto: Hotel Emerald
Po mom ukusu 🙂

Ali, kao što sam u tekstu „U gostima kod Pelikana” pomenula, hotel pored enterijera i eksterijera, čine prije svega ljudi. Emerald me i sa te strane oduševio. Najprije Sanrina posvećenost i ljubav prema poslu koji radi. Zatekli smo je na recepciji (dok ne stigne recepcionerka)– ništa njoj nije teško, želi da isprati i bude na raspolaganju svakom gostu. Tako se grade dobri odnosi sa klijentima. To je ta mala, ali veoma važna nijansa koja izdvaja jedan hotel od drugog. Za svaku pohvalu! Ni ostalo osoblje ne zaostaje – smiješak i ljubaznost su im zaštitini znak. Kao i kuhinja.

Na moje veliko iznenađenje, Sanra mi je kazala, da je šef kuhinje ni manje ni više, nego veliki majstor kulinarstva, Fajo Dedeić. Sigurno se sjećate mog oduševljenja kačamakom koji nam je spremao Fajo prilikom posjete Rožajama. I dalje tvrdim da je to najukusniji kačamak koji sam ikad probala. Onda budite sigurni da će vam se dopasti i hrana u hotelu Emerald – od raznih crnogorskih nacionalnih jela, ribe i ribljih specijaliteta, jela sa roštilja do ostalih obroka po porudžbini. Restoran hotela je otvoren za sve, tako da ste ovdje uvijek dobrodošli.

Foto: Hotel Emerald
Foto: Hotel Emerald
Restoran hotela Emerald

Faja smo zatekli na radnom mjestu – uvijek nasmijan uživa u svom poslu. Ponudio se da nam spremi kačamak, ali smo ovog puta htjele da probamo i druge specijalitete.

Fajo Dedeić, majstor kulinarstva

Kako smo za vrijeme našeg boravka, gotovo većinu dana provodile na Festivalu, uspjele smo samo da doručkujemo u hotelu. Ali je i taj doručak bio kraljevski. 🙂

Naš doručak
Uživamo u doručku. 🙂

Zasladile smo se urmašicama, mojim omiljenim kolačima. Mogu vam reći da sam uživala u svakom zalogaju – urmašice u hotelu Emerald biće pravi izbor za istinske obožavaoce slatkog.

Mmmm – slatko zadovoljstvo…

Pored urmašica, Sanra preporučuje baklavu i kadaif, kao prave dezert poslastice. Njih ćemo probati sledeći put! 🙂

Dezert poslastice hotela Emerald

Tog jutra u hotelu smo zatekli i gosta iz Londona, jednog od muzičara na Southern Soul Festivalu. Odmah sam iskoristila priliku da malo sa njim porazgovaram. Prvi put je u Crnoj Gori, oduševljen Velikom plažom, i gostoprimstvom našeg naroda. Za hotel Emerald kaže da je hotel sa odličnom uslugom i dobrom hranom. Iste utiske dijelimo Tamara i ja.

Sa gostom iz Londona

Sanra nam je otkrila da je sledeći korak  izgradnja otvorenog bazena i igrališta za djecu, što će upotpuniti sadržaj hotela. U to ne sumnjamo, možemo samo da se radujemo, i jedva čekamo da opet dođemo.

Tamara, Sanra i ja na doručku.

Sa timom koji ga vodi, sigurna sam da će ovaj hotel postati novo omiljeno mjesto svim turistima koji dolaze u Ulcinj, Veliku plažu i Adu Bojanu. Pa neka je srećan rad!

Za vas koji poželite da budete gosti hotela Emerald, evo i kontakt informacija:

Broj telefona: +382 68 358 840

Web sajt: www.emeraldhotel.me

E-mail: emeraldhotelulcinj@gmail.com

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Emerald-Hotel-502195916632215/

Instagram: emerald.hotel

Twitter: EmeraldHotel_Ul

Linkedin: Emerald Ulcinj

https://www.youtube.com/watch?v=TwYvg-dTOqs

Recepcijski hol
Recepcija

Pogled sa terase na magistralu

 

Terasa našeg apartamana
Foto: Hotel Emerald

Blogerski pozdrav do sledećeg susreta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =